La cultura hongaresa és una de les cultures més riques conegudes a Europa. Hongria és una nació que durant dècades ha estat supervisada per la influència soviètica, però avui en dia, alliberada d'aquesta pesada càrrega, és un país orgullós que vol mostrar al món la seva tradició i el seu folklore sense oblidar la magnificència del seu patrimoni cultural i artístic.

La missió, organitzada per la Cambra de Comerç de Terrassa i planificada per l'experta en Comerç Internacional Montse Llimos Torres, ha tingut bons resultats per a la nostra marca. A part del nostre equip també s'ha adherit a la missió d'investigació de mercat en terres hongareses un comercial de cafè Novell i una comercial de màquines industrials.

Cal tenir en compte que Hongria és un mercat molt difícil de penetrar. És un país estratègicament molt cèntric que confina amb Àustria, Croàcia, Romania, Sèrbia, Eslovàquia, Eslovènia i Ucraïna i és molt important estar-hi present, però cal tenir en compte que a part de la seva situació política, Hongria és un país bastant proteccionista. Els sectors més importants per a ells pel que fa la importació són el sector secundari i terciari (maquinàries, serveis, tecnologia).

Pel que fa al sector del vi, cal destacar que en els últims anys Hongria ha experimentat un creixement gradual, però també una reducció del volum d'importacions i un creixement de les exportacions, sent un país de referència en el sector vitivinicola amb la seva producció de Tokaji. El govern hongarès i les mateixes empreses inverteixen en campanyes publicitàries i empren diferents mitjans per atreure l'atenció en els vins locals.

El factor preu per al mercat hongarès és decisiu i es considera que la relació qualitat-preu del vi espanyol és millor que la de l'hongarès, en aquest punt el vi espanyol és més competitiu i cal aprofitar aquesta avantatja. Una altra raó per la presència de vins espanyols, és el fet que augmenta considerablement l'oferta en un país on el vi és una beguda que tradicionalment forma part de la gastronomia. Els vins blancs que la nostra terra ofereix estan emergint en els últims anys comparat als consolidats vins negres, sobretot aquells de la denominació d'origen Rioja.

El cava és un producte una mica delicat de tractar, ja que allí es produeixen vins escumosos que proveeixen la major part del consum, ja que Alemanya i Àustria són els majors importadors.

De tota manera, el nostre equip d'exportació s'ha reunit amb diferents distribuïdors de la capital, proposant la seva marca i explicant de forma exhaustiva el portfoli de productes, les tècniques d'elaboració utilitzades i sobretot la seva visió i els seus valors empresarials.

Només ens queda esperar pacientment el seu feedback, després d'haver enviats productes nostres com a mostres!

A nom de tot l'equip d'exportació, donem les gràcies per l'atenció rebuda durant el còctel a l'hotel Zenit de Budapest en honor a la nostra presència a la missió. A Major Sandor de l'Oficina Econòmica i Comercial de l'Ambaixada d'Espanya a Hongria que es va ocupar de l'organització de la nostra agenda amb professionalitat i paciència, l'analista de mercat Tibor i la consellera econòmica comercial de l'ambaixada d'Espanya a Budapest Susana de Ibarrondo i Guerrica Echevarria.