Des de les oficines del nostre celler, avui, de cop i volta, es comença a sentir el soroll de les ampolles de vidre. Un so llunyà que no molesta, al contrari, desperta en nosaltres la curiositat de baixar les escales i veure què està passant a la línia de producció. Se sent la notícia d'un company que diu: "Ja ha començat el tiratge!". Obrint la porta, percebem abans de res l'olor de gessamí, flors de camp i frescor i trobem als nostres companys, que frenètica i laboriosament es desplacen d'una part a una altra de la línia de producció de forma infatigable, controlant que tot segueixi de manera correcta . Ells es dedicaran fins al març a la fase més important d'elaboració del cava. Es tracta d'una operació que consisteix en omplir de les ampolles amb vi base i "licor de tiratge", compost de llevats i sucre. Els mateixos llevats seran els protagonistes inqüestionables de la segona fermentació dins la mateixa ampolla. El taponat de les ampolles es desenvoluparà amb un obturador i xapa o bé amb un tap de suro i grapa (especialment per als caves de llarga criança). Un cop acabat aquest procés, les ampolles es baixaran a la foscor de la cava, col·locades en posició de "rima" (en horitzontal).

Els nostres companys saben molt bé que per a ells comença una temporada de dura tasca. Quan mirem la televisió o escoltem les notícies sobre les indústries, les fàbriques, els treballadors, el missatge que rebem és bastant trist. Es pensa que ja no existeixen treballadors perquè a la pantalla només hi ha imatges de robots tecnològics que mouen peces. Les imatges dels treballadors mai hi són.

Però per a nosaltres el treballador és el punt de suport i de partida de tot, l'encarnació de l'èxit dels nostres productes. A les sis del matí el nostre equip comença el seu dia de treball. Amb raó, a aquesta hora, els nostres companys encara estan una mica adormits. Abans de les 7 am poques són les paraules intercanviades i si es fa una pregunta, la resposta arriba després d'uns minuts, perquè tots estan molt concentrats en el treball a desenvolupar, conscient que, per la seva banda, pesa una gran responsabilitat, l'èxit del nostre celler. A les 8 a.m tots estan ja desperts, actius i plens d'energia i amb un somriure resplendent donen la benvinguda a l'altra part dels companys que comença el torn.

Aquest és el moment més bonic de tot el dia, la trobada de cada membre del nostre celler. Ells, ja desperts des de fa hores, desitgen el bon dia als altres, minimitzant la seva fatiga. El cansament se sent, però no com a queixa, sinó com a prova de la gran implicació i dedicació que adopten, cada dia, cada hora, cada segon...

El repòs acompanyarà al nostre producte durant un temps determinat perquè a poc a poc, sense presses, maduri la seva gestació mesos més tard.

Les grans coses necessiten el seu temps i els nostres grans productes obtenen el mim, l'afecte i el temps necessari per aconseguir aquest cos tan característic.