Aquest any per ProWein és un any important, ja que compleix 25 anys d'història d'èxit com a fira internacional de referència en el món del vi. La ministra d'Agricultura Julia Klöckner va obrir l'edició 2019 amb les següents paraules: "Quan vam començar amb ProWein fa 25 anys, en cap moment se'ns va passar pel cap que el nostre creixement seria tan increïble. Pas a pas, al costat dels nostres socis , hem estat capaços de consolidar aquesta fira, la fira de vins i licors més important i gran del món ". Per la seva banda, el gerent de Messe Düsseldorf, Hans Werner Reinhard, va assenyalar: "Ja tenim en ment nombroses idees per al futur". Fins i tot dos primers ministres, el portuguès António Luís Santos da Costa i el croat Andrej Plenkovic, no han pogut resistir-se a visitar al líder del sector ProWein en l'any del seu aniversari.

Cada any el creixement és exponencial. Düsseldorf ha tingut com a hostes un total de 61.500 visitants professionals del sector del comerç i la gastronomia. Els visitants s'han desplaçat de 142 països (el 2018, 133 països) i han mostrat especial interès pels vins d'Alemanya, Itàlia, França i Espanya.

Pel que fa els proveïdors de vins i licors, enguany hi han assistit aproximadament 6.900 persones.

És rellevant destacar que els països expositors amb més rellevància a ProWein 2019 han estat Itàlia (1654) i França (1576), seguits d'Alemanya (978), les regions d'ultramar (600), Àustria (335), Espanya (661) i Portugal (387).

Ja estan fixades les dates de la següent edició: del 15 al 17 de març i per al 2021 els projectes són encara més pretensiosos i grans amb una disposició ampliada dels pavellons.

Pel que fa Lacrima Baccus, les trobades s'han desenvolupat una darrere de l'altre, amb una participació molt activa per part de tots els nostres distribuïdors que havien quedat amb antelació per tenir reunions amb nosaltres i ens han delectat amb la seva presència. Aquests moments junts ens han donat la possibilitat de tornar a trobar-nos, parlar dels projectes i objectius per al 2019 i ... gaudir d'una copa de cava tots amb alegria i bon humor!